Pasta z wędzonej makreli z jajkiem, ogórkiem kiszonym, szczypiorkiem i kukurydzą

4 (2 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Szybka pasta rybno-jajeczna to dobra alternatywa dla wędlin i serów, kiedy potrzebujemy kanapkowej odmiany:). Robi się ją bardzo szybko a efekt zadowala.

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 200g wędzonego fileta z makreli
    5 jajek
    1/2 pęczka szczypiorku
    3-4 ogórki kiszone
    1/2 puszki kukurydzy
    sól, pieprz
    1 łyżka musztardy,
    3 łyżki keczupu
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Pasta rybna

Pasta z wędzonej makreli z jajkiem, ogórkiem kiszonym, szczypiorkiem i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet rwiemy widelcem na mniejsze kawałki. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, ścieramy na dużych oczkach tarki. Ogórki kroimy w drobną kostkę, szczypiorek drobno siekamy.
  • 2. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Doprawiamy solą i pieprzem. Pasta najlepiej smakuje schłodzona.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela wędzona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować