Pulpety drobiowe w sosie pieczarkowym

4 (2 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Pulpety drobiowe smakują mi lepiej niż wieprzowe. Ja używam mięsa z fileta kurczaka dostępnego już praktycznie w każdym dyskoncie.

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Pulpety:

    500 g mięsa mielonego drobiowego
    1 cebula
    1 jajko
    3 łyżki bułki tartej
    sól, pieprz
    olej

    Sos:
    500g pieczarek
    2 cebule
    2 łyżki śmietany 18%
    sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka
    natka pietruszki do dekoracji
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Pulpety

Pulpety drobiowe w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy pulpety: cebulę drobno siekamy, łączymy z mięsem, jajkiem, bułką tartą, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy, formujemy małe pulpety. Podsmażamy je na rozgrzanym oleju do zarumienienia
  • 2. Pieczarki kroimy w plastry, cebulę kroimy w kostkę. Wrzucamy do pulpetów. Smażymy do odparowania wody.
  • 3. Do garnka dodajemy śmietanę. Doprawiamy do smaku. Przed podaniem dekorujemy posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować