Kurczak po meksykańsku - szybkie, dietetyczne danie

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Kuchnia meksykańska to bardzo łatwa kuchnia. Dania są proste i szybkie w przygotowaniu. Na dzisiejszy obiad proponuję kurczaka po meksykańsku a jako dodatek obowiązkowo ryż:).

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 puszka kukurydzy
    2 czerwone papryki
    1 duża cebula
    1 puszka krojonych pomidorów
    przyprawa meksykańska
    1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sos meksykański

Kurczak po meksykańsku - szybkie, dietetyczne danie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety kroimy na duże kawałki. Podsmażamy na łyżce oleju do zarumienienia.
  • 2. Paprykę kromy na duże kawałki, cebulę siekamy, dodajemy do kurczaka. Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy. Dodajemy wraz z pomidorami do garnka. Dusimy pod przykryciem przez 30 minut. Doprawiamy do smaku przyprawą meksykańską. Podajemy z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować