Kuchnia meksykańska to bardzo łatwa kuchnia. Dania są proste i szybkie w przygotowaniu. Na dzisiejszy obiad proponuję kurczaka po meksykańsku a jako dodatek obowiązkowo ryż:).
30 min
Dla 4 osób
Składniki:
2 filety z kurczaka
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
2 czerwone papryki
1 duża cebula
1 puszka krojonych pomidorów
przyprawa meksykańska
1 łyżka oleju
Kurczak po meksykańsku - szybkie, dietetyczne danie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety kroimy na duże kawałki. Podsmażamy na łyżce oleju do zarumienienia.
2.Paprykę kromy na duże kawałki, cebulę siekamy, dodajemy do kurczaka. Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy. Dodajemy wraz z pomidorami do garnka. Dusimy pod przykryciem przez 30 minut. Doprawiamy do smaku przyprawą meksykańską. Podajemy z ryżem.
Komentarze