Roladki drobiowe faszerowane kremowym serkiem

5 (2 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób

Staram się by filet podany do obiadu nie był nudny, dlatego ciągle wymyślam coraz to nowsze sposoby na przygotowanie tego mięsa:). Szczególne uznanie zyskały ostatnio roladki faszerowane kremowym serkiem typu Almette.

  • 20 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    1 opakowanie kremowego serka typu Almette
    sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra
    2 łyżki masła
    suszony czosnek niedźwiedzi
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania z kurczaka

Roladki drobiowe faszerowane kremowym serkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kurczaka cienko rozbijamy, posypujemy solą i przyprawami. Smarujemy obficie serkiem, zwijamy w roladkę. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
  • 2. Masło roztapiamy, smarujemy nim roladki, posypujemy czosnkiem niedźwiedzim.
  • 3. Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez 30-40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować