Ziemniaki faszerowane szarpanym kurczakiem barbecue i czerwoną fasolą

4 (3 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Bardzo lubimy zapiekane, faszerowane ziemniaki. Farsz do nich powinien być wyrazisty, wtedy smakują najlepiej. Dzisiejsza propozycja z szarpanym kurczakiem barbecue na pewno Was nie rozczaruje:).

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 4 duże ziemniaki
    1 duży filet z kurczaka lub 2 mniejsze
    1 łyżka oleju
    1/2 puszki czerwonej fasoli
    1/2 szklanki gotowego sosu barbecue
    ser do posypania, u mnie grana padano
Wystaw ocenę:

4 (3 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanka ziemniaczana

Ziemniaki faszerowane szarpanym kurczakiem barbecue i czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Studzimy i obieramy. Przekrawamy wzdłuż na pół. Za pomocą łyżki wydrążamy środki (wyciągamy około 2 łyżki z każdego ziemniaka).
  • 2. Filet przekrawamy wzdłuż na pół i smażymy po 5 minut z każdej strony. Jeszcze gorące filety "rwiemy" za pomocą dwóch widelców na kawałki wzdłuż włókien.
  • 3. Filety mieszamy z sosem barbecue, fasolą i wydrążonymi kawałkami ziemniaków, które uprzednio rozgniatamy widelcem. Farsz nakładamy na połówki ziemniaków. Posypujemy serem.
  • 4. Ziemniaki zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować