Polędwiczki drobiowe w szynce parmeńskiej pieczone ze szparagami

Przepis można edytować samodzielnie przez 7 dni od daty publikacji.

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Sezon na szparagi trwa krótko, dlatego jest u mnie tak intensywny - staram się przyrządzać je wtedy często. Poza sezonem również można spotkać je czasami w sklepach, warto i wtedy wpleść je w swoje menu:).

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 300g polędwiczek z kurczaka, czyli 5-6 sztuk
    1 opakowanie szynki parmeńskiej
    sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany
    1 pęczek zielonych szparagów
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania z kurczaka

Polędwiczki drobiowe w szynce parmeńskiej pieczone ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki drobiowe posypujemy solą i przyprawami, każdą z nich zawijamy w plaster szynki parmeńskiej.
  • 2. Ze szparagów odrywamy twarde końcówki.
  • 3. W naczyniu żaroodpornym układamy na przemian polędwiczki i po kilka szparagów. Szparagi smarujemy olejem, posypujemy solą. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować