REKLAMA

Zapiekanka ziemniaczana chili con carne

wyświetlono: 205 | dodany do książki kucharskiej: 4 | polecenia: 0

Chili con carne w formie zapiekanki? Pewnie! W połączeniu z ziemniakami tworzy sycący obiad.

opublikowany: 20.02.2022
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
    500g mięsa mielonego
    2 czerwone papryki
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 duża cebula
    1 butelka passaty pomidorowej
    olej
    przyprawa do dań meksykańskich
    200g tartego, żółtego sera
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości, studzimy. Kroimy w grube plastry.
    2. Cebulę i paprykę kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone wraz z cebulą i papryką. Dodajemy passatę, dusimy do miękkości warzyw. Dodajemy przyprawę i fasolę opłukaną na sitku pod wodą. Studzimy i mieszamy z ziemniakami i serem (1/4 sera zostawiamy do posypania).
    3. Zapiekankę wykładamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy serem. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: RedakcjaPP RedakcjaPP

Chili con carne

Zwykle podaję je z ryżem lub tortillą.

kategoria: Dania główne opublikowany: 25.06.2013 | wyświetlono: 11658 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: Hrabina w kuchni Hrabina w kuchni

Chili con carne

Szybkie i łatwe do przygotowania, a jednocześnie sycące jednogarnkowe danie- moje w wersji spolszczonej.

kategoria: Dania główne opublikowany: 15.05.2018 | wyświetlono: 622 Książki kucharskie: 3 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE