Greckie kofty z mielonej wołowiny

4.5 (2 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Grecka kofta to nic innego jak kotlety z mięsa wołowego nadziane na patyczki do szaszłyków, doprawione charakterystycznymi dla Grecji przyprawami. Koniecznie dodajmy do nich dużą ilość ziół, dzięki temu zyskają niepowtarzalny smak.

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa mielonego wołowego
    1 cebula
    1 łyżeczka tymianku
    1 łyżeczka rozmarynu
    1 łyżeczka suszonej mięty
    po szczypcie: papryka słodka, gorczyca, czosnek suszony, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Kotlety mielone

Greckie kofty z mielonej wołowiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone, posiekaną drobno cebulę, ziołą i przyprawy umieszczamy w misce, zagniatamy do uzyskania gładkiej, lepkiej masy.
  • 2. Mięsem oblepiamy patyczki. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone wołowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.5 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Greckie Kofty.

4.49 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie
kofty

To może cię zainteresować