Zupa jarzynowa z kapustą, fasolką, kalafiorem i koperkiem

Przepis można edytować samodzielnie przez 7 dni od daty publikacji.

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Klasyka obroni się zawsze a czy może być bardziej klasyczna zupa niż jarzynowa?:) Kojarzy mi się głównie z latem, kiedy to warzywa są najsmaczniejsze.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 udko z kurczaka
    1/2 kalafiora
    1/2 kapusty
    2 marchewki
    300g fasolki szparagowej
    1 pietruszka
    3 ziemniaki
    1 por
    1 pęczek koperku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupa jarzynowa

Zupa jarzynowa z kapustą, fasolką, kalafiorem i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior dzielimy na różyczki. Kapustę szatkujemy. Marchew i pietruszkę wraz z porem kroimy w plasterki. Ziemniaki kroimy w kostkę, koperek siekamy. Z fasolki odkrawamy końcówki i kroimy na mniejsze kawałki.
  • 2. W dużym garnku gotujemy udo z kurczaka. Zbieramy szumowiny. Dodajemy por, fasolkę, marchew, pietruszkę i koperek. Gotujemy przez godzinę. Po tym czasie dodajemy ziemniaki i kalafior. Gotujemy jeszcze 15-20 minut do miękkości warzyw.
  • 3. Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować