Tę zapiekankę robiłam już dziesiątki razy. Za każdym razem smakuje tak samo dobrze i mam wrażenie, że nigdy się nie znudzi:). Odgrzana na drugi dzień również jest pyszna.
Zapiekanka kebab-gyros z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
2.Filety, cebulę, paprykę kroimy w kostkę. Ogórki kroimy w półplastry. Kukurydzę odsączamy z zalewy.
3.Na rozgrzanym oleju podsmażamy na złoto filet obficie obsypany przyprawą kebab-gyros. Dodajemy cebulę i paprykę, smażymy kilka minut. Mieszamy z kukurydzą i ogórkami.
4.W naczyniu żaroodpornym układamy ryż. Smarujemy go keczupem i majonezem. Na to wykładamy kurczaka z warzywami, posypujemy serem. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
Komentarze