Zupa z dynią i czerwoną soczewicą

Przepis można edytować samodzielnie przez 7 dni od daty publikacji.

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Ta zupa wyszła tak dobra, że powtarzałam ją już kilkukrotnie:). Prawdziwie jesienne smaki a przy tym zupa jest bardzo sycąca.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1/2 szklanki czerwonej soczewicy
    1/2 małej dyni
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1 por
    4 łyżki koncentratu pomidorowego
    2 litry bulionu drobiowego lub warzywnego
    sól, pieprz, czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupa z dyni

Zupa z dynią i czerwoną soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię kroimy w małą kostkę, marchew i por w plastry. Pietruszkę kroimy w bardzo drobne kawałki .
  • 2. Do garnka wlewamy bulion, dodajemy warzywa i soczewicę. Gotujemy przez około 30 minut do miękkości warzyw i soczewicy. Dodajemy koncentrat, sól, pieprz i czosnek.
  • 3. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Soczewica czerwona

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować