Sałatka ziemniaczana z boczkiem i grzybami leśnymi

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób

Sałatki ziemniaczane zostały już nieco zapomniane a na imprezach cieszą się zwykle największym powodzeniem:). Dziś zapraszam na wersję z boczkiem i leśnymi grzybami - podgrzybkami.

  • 25 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 4 spore ziemniaki
    250g boczku wędzonego
    2 duże cebule
    250g mrożonych, krojonych podgrzybków
    1 łyżka oleju
    5 ogórków kiszonych lub korniszonów
    4 jajka
    2 łyżki majonezu
    2 łyżeczki musztardy
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatka ziemniaczana

Sałatka ziemniaczana z boczkiem i grzybami leśnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Jajka gotujemy na twardo.
  • 2. Boczek kroimy na małe kawałki, cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na suchej patelni do zarumienienia i miękkości cebuli.
  • 3. Grzyby podsmażamy na łyżce oleju, podlewamy niewielką ilością wody, dusimy do miękkości przez około 10 minut.
  • 4. Ziemniaki, ogórki i jajka kroimy w kostkę. Wszystkie składniki studzimy, łączymy ze sobą i mieszamy do dokładnego połączenia. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby leśne

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Lunch

Podobne przepisy

5 (193 ocen)

Zdobywca nagrody

Pierogi z grzybami leśnymi

To może cię zainteresować