Sałatki ziemniaczane zostały już nieco zapomniane a na imprezach cieszą się zwykle największym powodzeniem:). Dziś zapraszam na wersję z boczkiem i leśnymi grzybami - podgrzybkami.
Sałatka ziemniaczana z boczkiem i grzybami leśnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Jajka gotujemy na twardo.
2.Boczek kroimy na małe kawałki, cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na suchej patelni do zarumienienia i miękkości cebuli.
3.Grzyby podsmażamy na łyżce oleju, podlewamy niewielką ilością wody, dusimy do miękkości przez około 10 minut.
4.Ziemniaki, ogórki i jajka kroimy w kostkę. Wszystkie składniki studzimy, łączymy ze sobą i mieszamy do dokładnego połączenia. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Komentarze