Makaron tagliatelle w sosie dyniowym z serem cheddar

4.5 (2 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Makaron, delikatny sos dyniowy i wyrazisty ser cheddar - połączenie idealne:).

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 400g makaronu tagliatelle
    200g tartego sera cheddar
    Sos dyniowy:
    500g dyni (waga po oczyszczeniu z nasion i włókien i obraniu, hokkaido nie wymaga obierania)
    1 duża cebula
    150ml śmietanki 30%
    sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany
    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron tagliatelle w sosie dyniowym z serem cheddar - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  • 2. Na rozgrzanym maśle podsmażamy pokrojoną w kostkę dynię i cebulę. Wlewamy 200ml wody, dusimy do miękkości warzyw, miksujemy na gładki krem. Dodajemy śmietankę i przyprawiamy do smaku.
  • 3. Makaron łączymy z sosem i serem cheddar (1/4 sera zostawiamy do posypania dania na talerzach). Dekorujemy ulubionymi ziołami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować