"Wschodni" makaron z boczkiem i twarogiem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Makaron nazywam ruskim, bo smakuje jak pierogi ruskie a jest przy nim zdecydowanie mniej pracy niż przy pierogach:).

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 400g makaronu
    300g twarogu półtustego
    300g boczku
    2 duże cebule
    200ml śmietany 18%
    sól, pieprz, czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

"wschodni" makaron z boczkiem i twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  • 2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekane drobno cebulę i boczek. Smażymy do zarumienienia. Dodajemy twaróg, śmietanę i przyprawy. Łączymy z makaronem, mieszamy do połączenia składników.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować