ikonka

PatiGotuje

Liczba punktów za aktywność
24
Liczba obserwujących
0

Wyślij wiadomość
Kopytka z serem i ziemniakami
Użytkownik PatiGotuje w dniu 11.10.2018 13:40 opublikował przepis :

Kopytka z serem i ziemniakami

W moim rodzinnym domu kopytka zawsze składają się z ugotowanych ziemniaków i sera. Tak wiec właśnie taki przepis na kopytka z serem i ziemniakami, postanowiłam Wam przedstawić. Te kluski są ideale, nie pochłaniają zbyt dużo czasu, szybko się gotują i najlepszym do nich dodatkiem jest po prostu podprażona bułka tarta.

Twarożek śniadaniowy
Użytkownik PatiGotuje w dniu 11.10.2018 13:35 opublikował przepis :

Twarożek śniadaniowy

Idealna propozycja na śniadania. Zwłaszcza kiedy mamy do dyspozycji prawdziwy, swojski ser biały. Prosto, szybko i smacznie ;)

Fasolka szparagowa
Użytkownik PatiGotuje w dniu 11.10.2018 13:26 opublikował przepis :

Fasolka szparagowa

Powiem Wam szczerze, że uwielbiam smak fasolki szparagowej z bułką tartą. Jeśli przygotowuję ją na obiad to generalnie nie potrzebuję już mięsa. Sama fasolka z młodymi ziemniaczkami to dla mnie danie idealne.

Makaron chiński z kurczakiem i warzywami
Użytkownik PatiGotuje w dniu 06.10.2018 16:43 opublikował przepis :

Makaron chiński z kurczakiem i warzywami

Kuchnia chińska niewątpliwe jest jedną z moich ulubionych kuchni. W szczególności uwielbiam różnego rodzaju dania z makaronami przygotowywane w woku.

Makaron ze szpinakiem i szynką parmeńską
Użytkownik PatiGotuje w dniu 06.10.2018 16:32 opublikował przepis :

Makaron ze szpinakiem i szynką parmeńską

Danie jest bardzo proste i można przygotować je w ekspresowym tempie. Dlatego jest świetnym rozwiązaniem dla osób, które pracują do późna i nie mają siły na przygotowywanie skomplikowanych przepisów.

Dufinki
Użytkownik PatiGotuje w dniu 06.10.2018 16:27 opublikował przepis :

Dufinki

Co do nazwy nie ma zgodności. Przez jednych nazywane są dufinkami, przez innych ziemniaczkami księżnej lub ziemniaczkami duchesse. Osobiście najbardziej podoba mi się nazwa dufinki ;) Są to zapieczone rozetki z puree ziemniaczanego. Ich niepowtarzalny kształt to sposób na elegancki i oryginalny dodatek do dania głównego.

Majonez z awokado
Użytkownik PatiGotuje w dniu 06.10.2018 16:23 opublikował przepis :

Majonez z awokado

Dzisiaj przepis, majonez z awokado powinien przypaść do gustu osobom na diecie i dbającym o linię. Jest zdrowy i zawiera wiele witamin. Konsystencja jest bardzo zbliżona do tradycyjnego majonezu na bazie żółtek. No i ten kolor….

Surówka pomidorowo-brzoskwiniowa
Użytkownik PatiGotuje w dniu 17.09.2018 13:58 opublikował przepis :

Surówka pomidorowo-brzoskwiniowa

Bardzo prosta i szybka w wykonaniu, aczkolwiek jest połączeniem niebanalnym. Co więcej przygotowana z sezonowych warzyw smakuje niewiarygodnie. No i te kolory… ;)

Jasny biszkopt
Użytkownik PatiGotuje w dniu 17.09.2018 13:51 opublikował przepis :

Jasny biszkopt

Klasyczny i uniwersalny przepis. Idealny do tortów, rolad i ciast z kremem. Nie jest suchy i to jest jego największa zaleta. Wada jest taka, że ciężko się go kroi na blaty do tortu, ale jeśli pieczecie go dzień wcześniej nie będzie z tym żadnego problemu :)