Ciasto na pizzę
Ciasto na pizzę
Ciasto ze śmietankową pianką, truskawkami i galaretką
Kluski na parze – pampuchy
Kluski na parze, pampuchy, pyzy na parze, parowańce… Nazw jest wiele, ale skład i smak ten sam! Pyszne kluski z ciasta drożdżowego, które gotowane są na parze. Świetnie sprawdzają się zarówno w wersji słonej – z gęstym, mięsnym sosem, jak i w wersji słodkiej na przykład z sosem jagodowym.
Ciasto ze śmietankową pianką, truskawkami i galaretką
Jest delikatne, lekkie i puszyste. Dodatkowo wprost IDEALNE dla osób, które nie lubią ciężkich i „masiastych” ciast. Nie jest także przesadnie słodkie, ponieważ do śmietany dodajemy tylko galaretkę.
Hiszpańska tortilla z ziemniakami i brokułem
Tortilla sprawdza się idealnie jako samodzielne danie lub jako przystawka, czy dodatek do obiadu.
Domowa czekolada
Przepis jest dość stary i pamięta czasy, kiedy to w sklepach nie można było dostać normalnej tabliczki czekolady. Warto wypróbować ten przepis bo jest naprawdę pyszny. Uwierzcie mi, jeśli raz ją przygotujecie to zagości w Waszym stałym menu ;)
Sałatka jarzynowa
Najbardziej klasyczna i chyba najbardziej znana sałatka w Polsce. Chyba nie ma osoby, która by jej nie jadła. W wielu polskich domach jest punktem obowiązkowym w świątecznym menu.
Aromatyczna i pikantna pasta z czerwonej soczewicy
Jeśli lubicie ostre smaki koniecznie musicie wypróbować tę pastę! Dzięki połączeniu wielu ciekawych przypraw jest bardzo aromatyczna i oryginalna w smaku. Dla mnie stanowi wspaniały dodatek do świeżych warzyw.
Ostatnio skomentowane
Dodane przez: Słodko Słodka
Słodkie bułeczki “ptaszki”