Smalec fasolowy z chrupiącymi „skwarkami” z kaszy gryczanej

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Wegańska wersja smalcu. Idealna pasta do kanapki.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - puszka białej fasoli
    - 1 jabłko
    - 2-3 łyżki wody
    - pół łyżeczki majeranku
    - pół łyżeczki tymianku
    - pieprz
    - sól

    „Skwarki” z kaszy:
    - szklanka kaszy gryczanej
    - 2-3 łyżki oleju
    - pół łyżeczki papryki wędzonej
    - szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Smalec fasolowy z chrupiącymi „skwarkami” z kaszy gryczanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gryczaną ugotować na sypko. Odcedzić i wymieszać z olejem, papryką i solą. Rozsypać ją na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku w 200°C przez około 15 min. Co jakiś czas mieszać. Kiedy będzie chrupiąca, wyciągnąć i pozostawić do wystudzenia.
  • 2. Fasolę zblendować z wodą i przyprawami na gładką masę. Ołupione jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Smażyć je na patelce na średnim ogniu, aż będzie miękkie. Dodać zblendowaną fasolę i dokładnie wymieszać. Przełożyć do miski, dodać kaszę i wymieszać.

    Smacznego ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Kasza gryczana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować