Placuszki z twarogu

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Uwielbiam tego typy przepisy! Są idealnym rozwiązaniem zarówno na śniadanie jak i na obiad. Placuszki z twarogu można podawać zarówno na słodko, jak i na słono. Mogą one stanowić osobne danie lub dodatek. Możliwości jest wiele i tylko od Was zależy jak je wykorzystacie ;)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 400 g twarogu (zmielonego lub sernikowego)
    - 3 żółtka
    - 3 białka
    - 2 łyżki mąki ziemniaczanej
    - około 1-2 łyżki mąki pszennej
    - łyżka oleju
    - sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki Śniadanie Ser

Placuszki z twarogu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do twarogu dodać żółtka, mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną i sól. Wszystko dokładnie wymieszać. Ubić na sztywno białka. Pianę dodawać delikatnie do masy twarogowej Całość wymieszać delikatnie do połączenia składników.
  • 2. Na patelce rozgrzać olej. Placuszki nakładać łyżką i smażyć na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Podawać od razu po usmażeniu.

    Smacznego ;)

Porady

Idealne będą zarówno na słodko, obsypane cukrem pudrem lub na słono jako dodatek do sosów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Twaróg Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować