IMG_20200519_112552

LenaGotuje

O mnie:

Absolwentka andragogiki i resocjalizacji. Pracująca w branży związanej z osprzętem biurowym i komputerami. Przygotowuję potrawy dla każdego i na każdą kieszeń, od pieczywa i bułek, poprzez ciasta i słodkie wypieki po dania obiadowe dla całej rodziny i sałatki na wynos do pracy. Od wielu lat prowadzę bloga kulinarnego: www.lena-gotuje.blogspot.com

Liczba punktów za aktywność
327
Liczba obserwujących
2

Wyślij wiadomość
Gulasz curry
Użytkownik LenaGotuje w dniu 07.04.2021 09:40 opublikował przepis :

Gulasz curry

Mięso z warzywami, doprawione curry to pyszny i aromatyczny obiad jednogarnkowy.

Lasagne z cukini
Użytkownik LenaGotuje w dniu 26.03.2021 11:16 opublikował przepis :

Lasagne z cukini

Lasagne z sosem mięsno - pomidorowym, doprawione czosnkiem, bazylią - ale zamiast makaronu CUKINIA! To pyszna alternatywa dla osób, które lubią dobrze zjeść a liczą kalorie ;)

Jajka faszerowane łososiem
Użytkownik LenaGotuje w dniu 26.03.2021 11:12 opublikował przepis :

Jajka faszerowane łososiem

Jajka faszerowane łososiem, serkiem śmietankowym, koperkiem - pyszna i łatwa przekąska.

Ciasto czekoladowe z bitą śmietaną
Użytkownik LenaGotuje w dniu 26.03.2021 11:09 opublikował przepis :

Ciasto czekoladowe z bitą śmietaną (BEZ MĄKI)

Ciasto czekoladowe ... moooocno czekoladowe ... z bitą śmietaną i borówkami. Takie proste, szybkie ciasto dla wielbicieli gorzkiej czekolady. Zamiast borówek można użyć np. malin lub truskawek.

Pieczony łosoś
Użytkownik LenaGotuje w dniu 15.03.2021 11:58 opublikował przepis :

Pieczony łosoś

Szybki i łatwy pomysł na zdrowy obiad - pieczona ryba w tym przypadku łosoś z pieprzem cytrynowym i koperkiem.

Kapusta obiadowa
Użytkownik LenaGotuje w dniu 02.03.2021 12:34 opublikował przepis :

Kapusta obiadowa

Prosty dodatek obiadowy, który świetnie smakuje z mięsem pieczonym zarówno szynką, karczkiem jak i łopatką.

Szarpana wołowina
Użytkownik LenaGotuje w dniu 02.03.2021 12:20 opublikował przepis :

Szarpana wołowina

Pysze mięso wołowe, pieczone w piekarniku, jako mięso obiadowe lub do kanapki! Pieczone w niskiej temperaturze jest niezwykle kruche i smaczne.