Surówka z młodej kapusty z pomidorem

4 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Chrupiąca, świeża, soczysta młoda kapusta z dojrzałymi słodkimi pomidorami i świeżym pachnącym wiosną koperkiem.
Sprawdzi się do obiadu, ale także do dań z grilla.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół główki młodej kapusty,

    3 pomidory (300g),

    duży pęczek koperku,

    3 łyżki oliwy lub oleju,

    łyżka soku z cytryny,

    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki

Surówka z młodej kapusty z pomidorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy, pomidora kroimy w małą kostkę, koperek drobno siekamy. Wszystko razem mieszamy, dodajemy oliwę, sok z cytryny, dużą szczyptę soli i trochę pieprzu. Ponownie dokładnie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Młoda kapusta Pomidor Koperek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować