Placki cukiniowe z marchewką

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smażone placuszki cukiniowe z dodatkiem marchewki i natki pietruszki.

Będą świetnie smakowały np. z sosem grzybowym.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • średniej wielkości cukinia,

    średniej wielkości marchewka,

    jajko,

    kulka sera mozzarella,

    pęczek natki pietruszki,

    3 łyżki mąki,

    sól, pieprz,

    olej
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Placki

Placki cukiniowe z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię myjemy i ścieramy na małych oczkach, odsączamy nadmiar wody.
    Dodajemy starą na małych oczkach marchewkę, drobno posiekaną natkę, dużą szczyptę soli, pieprz, jajko, startą mozzarellę oraz mąkę. Wszystko razem mieszamy.
    Jeśli masa jest zbyt wodnista dodać jeszcze trochę mąki.

    Na rozgrzaną patelnie z niewielką ilością oleju wykładamy za pomocą łyżki nasze placki.
    Smażymy na średnim oleju na złoto - rumiany kolor z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad Szybka kuchnia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować