Oszukane zrazy z papryką, ogórkiem i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do mięsa dodajemy jajka, odciśniętą z wody bułkę, bułkę tartą, sól, pieprz, paprykę, dokładnie mieszamy.
Cebulę, paprykę i ogórka kroimy na cienkie plastry.
Mięso dzielimy na 8 części.
Każdą z nich formujemy na "placek" około 0,5cm gruby. Smarujemy musztardą, układamy po plastrze boczku oraz warzywa.
2.Formujemy kulkę tak, by warzywa pozostały w środku, następnie lekko wydłużamy kotlety.
Na dobrze rozgrzanej z masłem patelnię wrzucamy kotlety. Obsmażamy z każdej strony na złocisty kolor.
Zalewamy bulionem, dodajemy ziele oraz liście laurowe, zmniejszamy ogień, dusimy przez 15 minut pod przykryciem.
Na koniec możemy zaprawić sos mąką.
Komentarze