Kotlety siekane z warzywami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Kotleciki z kurczaka z dodatkiem sera żółtego oraz papryki, kukurydzy i natki pietruszki.
Bardzo smaczna propozycja na obiad dla całej rodziny!

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600 g filetów z kurczaka,

    5 łyżek kukurydzy konserwowej,

    duża czerwona papryka,

    pęczek natki pietruszki,

    150 g sera żółtego,

    3 łyżki majonezu,

    4 jajka,

    2 czubate łyżki maki,

    sól, pieprz,

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kotlety siekane z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki 1. Filety z kurczaka oczyszczamy z błon i kroimy w bardzo małą kostkę.
    Natkę pietruszki siekamy, ser żółty ścieramy na małych oczkach, paprykę drobno kroimy.

    Powyższe składniki mieszamy razem z kukurydzą, jajkami, majonezem, mąką. Dodajemy dużą szczyptę soli i pieprzu. Bardzo dokładnie mieszamy wszystko.
  • 2. Na mocno rozgrzaną patelnię z olejem ( nie za dużo), nakładamy łyżką kotleciki. Smażymy na rumiany kolor z obu stron.
    Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu za pomocą ręcznika papierowego.

    Smakują podane na ciepło, ale także jako przekąska na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować