Ciasteczka francuskie z czekoladą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybkie w przygotowaniu ciasteczka francuskie z gorzką czekoladą, posypane cukrem pudrem.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 płaty gotowego ciasta francuskiego,

    ok 120 g gorzkiej czekolady,

    jajko,

    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta francuskie

Ciasteczka francuskie z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie dzielimy na pół. Na każdej połowie wycinamy trójkąty.

    Możemy także przedzielić na trzy części wzdłuż długiej krawędzi - wtedy ciasteczka będą mniejsze.

    Na każde kawałek kładziemy po kawałku czekolady.
    Zawijamy w rulon, tworząc małe rogaliki.
    Smarujemy roztrzepanym jajkiem.
    Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 20-23 minuty, aż będą zarumienione.
    Gdy lekko ostygną posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Czekolada Gorzka czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować