Śledzie w sosie tatarskim

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Filety śledziowe w sosie śmietanowym z marynowanymi pieczarkami, ogórkiem konserwowym.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 800 g filetów a'la matjas

    5 dużych ogórków konserwowych,

    ok 170 g marynowanych pieczarek,

    200 g śmietany 18%,

    łyżka majonezu,

    pęczek natki pietruszki,

    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatka śledziowa

Śledzie w sosie tatarskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety moczymy w wodzie przez 30 minut, następnie wymieniamy wodę i dalej moczymy przez 30 minut - aby pozbyć się nadmiaru soli. Przed przygotowaniem należy sprawdzić czy są odpowiednio słone. Jeśli są jeszcze za bardzo - powtórzyć.

    Śledzie kroimy w paski około 0,5 cm.

    Ogórki i pieczarki kroimy w kostkę. Dodajemy do śledzie wraz z majonezem, śmietaną, posiekaną natką pietruszki i szczyptą pieprzu. Mieszamy.
    Odstawiamy na noc do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Matias Konserwowe ogórki Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować