Surówka grillowa z młodą kapustą

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Chrupiąca, świeża surówka z młodą kapustą, szpinakiem, pomidorami, serem, która sprawdzi się świetnie na grillu jako dodatek.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół główki młodej kapusty,

    100 g szpinaku baby,

    2 małe czerwone cebule,

    żółta papryka,

    czerwona papryka,

    10 sztuki rzodkiewek,

    2 duże pomidory,

    3-4 ogórki gruntowe,

    serek sałatkowy,

    sól, pieprz,

    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Potrawy na grilla

Surówka grillowa z młodą kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy, dodajemy szpinak, pokrojone w cienkie plastry rzodkiewki i ograne ogórki, pomidora w większą kostkę, papryki w mniejszą kostkę, cebulę w cienkie półplastry oraz pokruszony ser sałatkowy. Dodajemy dużą szczyptę soli, pieprz oraz olej. Mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska Szybka kuchnia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować