Filet z kurczaka owinięty w boczek z dodatkiem szybkiego i łatwego sosu pomidorowego z bazylią i mozzarellą. Świetnie smakuje podany z grubym makaronem.
Filet z kurczaka po włosku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety dzielimy na 2-3 części, posypujemy sola oraz pieprzem ziołowym. Każdy filet układamy na plasterku boczku i zawijamy.
Smażymy z każdej stronie na bardzo rozgrzanej patelni z dodatkiem masła, na średnim ogniu przez około 4 minuty z każdej strony. Pod koniec smażenie posypać bazylią.
Zdejmujemy z patelni.
Pomidora sparzyć, obrać ze skórki, wrzucić na rozgrzaną patelnię po smażeniu mięsa wraz ze świeżą bazylią, suszonymi przyprawami oraz pomidorami w puszce i szczyptą soli.
Mieszamy i gotujemy około 3-4 minuty.
Następnie przekładamy mięso do sosu, dodajemy pokrojoną w plastry mozzarellę, przykrywamy pokrywką i gotujemy na małym ogniu przez 5 minut.
Komentarze