Roladki z łososiem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Roladki z naleśników bez mąki. Smaczna przekąska do pracy i na imprezy.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • na 3 naleśniki:

    3 jajka,

    75 g sera mascarpone,

    15 g miękkiego masła,

    sól

    nadzienie:

    kilka liści sałaty,

    100 g wędzonego łososia w plastrach,

    ogórek zielony,

    ok 30g czerwonej papryki,

    szczypiorek,

    ok 150 g serka śmietankowego kanapkowego,

    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolady wytrawne

Roladki z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. naleśniki:

    Wszystkie składniki blendujemy razem do połączenia się.
    Smażymy na bardzo rozgrzanej patelni - za pomocą łyżki wazowej, nalewamy na patelnię i rozprowadzamy po całej. Smażymy na średnim ogniu przez około 2 minut z jednej strony i chwilę z drugiej strony, aż będą złocisto - rumiane.
  • 2. nadzienie:

    Obranego ze skóry ogórka, kroimy na cienkie plastry - około 2-3 na naleśnika, paprykę na cienkie paseczki.
    Każdy naleśnik smarujemy serkiem śmietankowym, układamy po 2 liście sałaty.
    Następnie łososia, ogórka, paprykę oraz szczypiorek w całości - lekko solimy i pieprzymy,

    Zwijamy w rulon, kroimy na 3- 4 kawałki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować