Ryba w sosie porowym

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Grillowana ryba w sosie z porami, zabielona śmietaną. Świetnie smakuje zarówno z makaronem jak i kaszą pęczak.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 650 g ryby (waga mrożonej, u mnie miruny ze skórą - waga po rozmrożeniu - )

    duży por - biała i jasnozielona część - 150g,

    sól, pieprz,

    2 - 3 łyżeczki przyprawy do ryb,

    duża łyżka masła,

    200 ml śmietany 30%,

    100 ml bulionu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z ryb

Ryba w sosie porowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę dzielmy na kawałki, z każdej strony posypujemy solą i pieprzem oraz przyprawą do ryb. Grillujemy na patelni grillowej lub grillu elektrycznym kilka minut z każdej strony, aż ryba będzie gotowa.
    Por kroimy na cienkie półplastry. Na rozgrzaną patelnię dodajemy masło, por - mieszamy, Dusimy na średnim ogniu aż por będzie al'dente. Zalewamy bulionem, dodajemy śmietanę dusimy do miękkości pora. Dodajemy rybę, zostawiamy na małym ogniu przez 2-3 minuty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Filety rybne Por Śmietana 30%

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Grillowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować