Kieszonki z łososiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Gotowe w kilka chwil, kieszonki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i wędzonym łososiem.
Szybka przekąska na imprezy.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego

    150 g wędzonego łososia w plastrach,

    150 g serka kanapkowego,

    garść świeżego szpinaku baby,

    czarnuszka,

    jajko
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Kieszonki z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie dzielimy na 8 części. Na każdą część nakładamy ser kanapkowy, po kilka liści szpinaku, po kawałku łososia.
    Zamykamy lekko dociskając np. za pomocą widelca trzy boki,
    Smakujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy czarnuszką.
    Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Łosoś wędzony Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować