Drobiowe kotlety siekane z pieczarkami i papryką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Drobiowo - serowe pieczone kotlety siekane z dodatkiem pieczarek i papryki. Pyszna przekąska na zimno i pomysł na smakowity obiad.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 850 g filetu z piersi kurczaka,

    200 g sera żółtego Gouda,

    kulka mozzarelli,

    duża czerwona papryka,

    300 g pieczarek,

    3 jajka,

    pęczek natki pietruszki,

    sól,

    łyżka masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety

Drobiowe kotlety siekane z pieczarkami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyszczamy, ścieramy na dużych oczkach. Podsmażamy na łyżce masła przez kilka minut, aby odparował nadmiar wody.

    Paprykę kroimy na małe kawałki, filety w bardzo małą kostkę.

    Sery ścieramy na grubych oczkach, natkę pietruszki siekamy.
    Wszystkie składniki mieszamy razem z jajkami, dodajemy dużą szczyptę soli, Dokładnie mieszamy.

    Blachę wykładamy papierem do pieczenia.

    Za pomocą łyżki nakładamy kolejne kotlety.

    Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 20-23 minuty.

    Świetnie smakują podane z sosem tysiąca wysp.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad Dania do pracy

Podobne przepisy

To może cię zainteresować