Zupa kapuśniak na szynce

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zupa z kapusty kiszonej, gotowana na mięsie z szynki.

  • 1 godz. 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600 g mięsa z szynki,

    500 g kiszonej kapusty,

    duża marchewka,

    4 duże ziemniaki,

    ziele angielskie,

    liść laurowy,

    łyżka majeranku suszonego,

    pieprz,

    2 l bulionu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kapuśniak

Zupa kapuśniak na szynce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę dzielimy na 3-4 mniejsze kawałki. Gotujemy w bulionie przez około 30-35 minut aż mięso będzie miękkie.
    Dodajemy starą na dużych oczkach marchewkę, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, kilka ziaren ziela angielskiego 3-4 liście laurowe, majeranek. Gotujemy ok 15 minut.
    Dodajemy kapustę - którą możemy wcześniej trochę pokroić.
    Gotujemy przez kolejne 20 minut. Doprawiamy do smaku pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować