Fileciki w krakersach

5 (1 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Małe kawałki filetów z kurczaka w chrupiącej panierce z krakersów.

Fajna opcja jako przekąska na imprezach. Podawać z dipem.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka,

    100 g solonych krakersów,

    łyżeczka słodkiej papryki,

    2 łyżki śmietany,

    2 łyżki mleka,

    sól
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Fileciki w krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety kroimy na mniejsze podłużne paski, solimy. Śmietanę mieszamy z mlekiem, dodajemy filety. Odstawiamy na godzinkę do lodówki.
    Rozdrabiamy krakersy, dodajemy papryczkę, mieszamy.

    Każdy kawałek kurczaka obtaczamy w panierce. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnia na około 20-25 minut, aż panierka się zarumieni a kurczak będzie gotowy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Krakersy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować