Ciasto bez pieczenia na biszkoptach z masą z soku typu kubuś, słodkimi brzoskwiniami, galaretką cytrynową oraz bitą śmietaną posypaną gorzką czekoladą dla równowagi smaku.
Ciasto kubuś z brzoskwiniami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z soku odlewamy ok 200 ml soku w którym rozrabiamy budynie.
Pozostałą część podgrzewamy, dodajemy budyń, mieszamy co jakiś czas na małym ogniu, aż masa zacznie gęstnieć.
Dno formy wykładamy biszkoptami, wylewamy masę, odstawiamy do ostygnięcia.
Galaretkę cytrynową rozrabiamy w 700 ml ciepłej wody.
Brzoskwinie kroimy w plastry, układamy na masie budyniowej.
Tężejącą galaretkę wykładamy na owoce.
Śmietanę ubijamy wraz z cukrem pudrem przez około 5 minut na wysokich obrotach.
Wykładamy na stężałą galaretkę.
Posypujemy startą gorzką czekoladą.
Komentarze