Śledzie z ananasem i papryką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Śledzie z lekko słodką i pikatną nutą: ananas + papryka w pomidorach.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 800 g filetów śledziowych,

    puszka ananasa w syropie,

    papryka czerwona,

    pomidory krojone w puszce,

     łyżeczka oleju,

    2 łyżki pikantnego ketchupu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatka śledziowa

Śledzie z ananasem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:

    Śledzie moczymy w wodzie, aby odsączyć z nadmiaru soli - co 30 minut wymieniamy wodę. Powtarzamy min. dwa razy - przed krojeniem sprawdzić czy są odpowiednio słone.

    Paprykę kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka - podsmażamy na łyżeczce oleju. Dodajemy ananasa pokrojonego w kostkę, pomidory w puszce, ketchup. Mieszamy, podgrzewamy przez 3-4minuty.
    Studzimy, dodajemy do śledzi. Całość mieszamy, odstawiamy na noc do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Matias Ananas Czerwona papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować