Surówka z kapusty pekińskiej z chrzanem

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem marchewki, jabłka oraz chrzanu. Wyrazista w smaku - idealna jako dodatek do mięsa obiadowego.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół główki kapusty pekińskiej,

    duża marchewka,

    2 małe jabłka,

    2 łyżki śmietany,

    łyżeczka majonezu,

    2-3 łyżeczki chrzanu,

    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z kapusty pekińskiej z chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy, dodajemy startą na dużych oczkach obraną ze skóry marchewkę oraz jabłko.
    Dodajemy szczyptę soli oraz pieprzu.
    Śmietanę mieszamy z majonezem i chrzanem, dodajemy do warzyw - mieszamy.
    Odstawiamy na pół godziny, aby się przegryzła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Szybka kuchnia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować