Bezglutenowa pizza z patelni z papryką i szynką

4.5 (2 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Puszysty spód, ulubione dodatki jak papryka, szynka, cebula i pyszna "pizza" z patelni gotowa.

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • na patelnię 28 cm

    5 jajek L,

    łyżka majonezu,

    300 g sera Gouda + ok 50g

    pół cebuli,

    pół papryki,

    100 g szynki konserwowej,

    2 kabanosy,

    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego,

    sól,

    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Pizza Ciasto na pizze

Bezglutenowa pizza z patelni z papryką i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę - podsmażamy przez kilka chwil aby delikatnie zmiękły - zdejmujemy z patelni. Kabanosa kroimy w plastry, część szynki w małą kostkę a część zostawiamy w całych plastrach

    Ser ścieramy na tartce. 300 g mieszamy razem z jajkami i majonezem - dodajemy dużą szczyptę soli.

    Na patelnię dodajemy masło, a następnie wylewamy masę jajeczną - ważne, żeby patelnia była bardzo dobrze rozgrzana. Smażymy na małym ogniu pod przykryciem przez około 8 minut.

    Po tym czasie za pomocą przykrywki lub talerza obracamy na drugą stronę.
    Układamy wszystkie dodatki na wysmarowany koncentratem (lub ketchupem) placek, posypujemy 50 g sera żółtego. Przykrywamy i zostawiamy na kolejne 5-6 minut aż ser nam się ładnie rozpuści.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

5 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Pizza z patelni z trzema serami i tuńczykiem

To może cię zainteresować