Bezglutenowa pizza z patelni z papryką i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę i cebulę kroimy w kostkę - podsmażamy przez kilka chwil aby delikatnie zmiękły - zdejmujemy z patelni. Kabanosa kroimy w plastry, część szynki w małą kostkę a część zostawiamy w całych plastrach
Ser ścieramy na tartce. 300 g mieszamy razem z jajkami i majonezem - dodajemy dużą szczyptę soli.
Na patelnię dodajemy masło, a następnie wylewamy masę jajeczną - ważne, żeby patelnia była bardzo dobrze rozgrzana. Smażymy na małym ogniu pod przykryciem przez około 8 minut.
Po tym czasie za pomocą przykrywki lub talerza obracamy na drugą stronę.
Układamy wszystkie dodatki na wysmarowany koncentratem (lub ketchupem) placek, posypujemy 50 g sera żółtego. Przykrywamy i zostawiamy na kolejne 5-6 minut aż ser nam się ładnie rozpuści.
Komentarze