Papryka faszerowana serkiem i łososiem

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Podłużna, słodka, czerwona papryka faszerowana serkiem i łososiem to świetna propozycja na przekąski imprezowe!

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • dwie podłużne czerwone papryki,

    100 g wędzonego w plastrach łososia lub pstrąga łososiowego,

    150 g sera sałatkowego,

    170 g serka śmietankowego kanapkowego,

    pęczek szczypiorku,

    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane warzywa

Papryka faszerowana serkiem i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z papryki odcinamy kawałek góry - aby usunąć nasiona.
    Serki mieszamy razem z łososiem pokrojonym na małe kawałki, dodajemy pieprz do smaku.
    Faszerujemy papryki - dobrze dociskając, aby całe się wypełniły - ułatwi to nam długa łyżka.
    Możemy także przekroić paprykę na pół.

    Odkładamy na 30 minut do lodówki (lub na noc).
    Kroimy w około centymetrowe kawałki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Czerwona papryka Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować