Armi As

Armi As

Liczba punktów za aktywność
226
Liczba obserwujących
2

Wyślij wiadomość
Naleśniki ziemniaczane (bezglutenowe)
Użytkownik Armi As w dniu 20.02.2019 21:32 opublikował przepis :

Naleśniki ziemniaczane (bezglutenowe)

Co zrobić z gotowanymi ziemniakami, które zostały z obiadu, kiedy nikt nie ma ochoty na kotlety ziemniaczane? Otóż zrobić naleśniki ziemniaczane, które idealnie smakują z jogurtem typu greckiego, z łososiem wędzonym a nawet z humusem. Spróbujcie :)

Sałatka z awokado, łososiem wędzonym i czerwoną fasolką
Użytkownik Armi As w dniu 19.02.2019 21:25 opublikował przepis :

Sałatka z awokado, łososiem wędzonym i czerwoną fasolką

Lubicie awokado? Ja je uwielbiam i bardzo chętnie robię różnego rodzaju sałatki lub pasty z dodatkiem awokado. Podrzucę Wam przepis na bardzo smaczną sałatkę z awokado, łososiem wędzonym i czerwoną fasolką, która idealnie nadaje się na drugie śniadanie. Spróbujcie

Chaczapuri (ciasto na kefirze)
Użytkownik Armi As w dniu 18.02.2019 22:02 opublikował przepis :

Chaczapuri (ciasto na kefirze)

Dziś chcę podzielić się przepisem na pyszne i bardzo łatwe w przygotowaniu chaczapuri. Uwielbiam te puszyste placuszki, wypełnione serami i Wam polecam wypróbować ten prosty przepis.

Łosoś w marynacie sezamowo- musztardowej
Użytkownik Armi As w dniu 17.02.2019 21:00 opublikował przepis :

Łosoś w marynacie sezamowo- musztardowej

Łosoś to wdzięczna ryba. Marynuje się szybko, piecze się też i pasuje prawie do każdego dodatku. Dziś chcę przedstawić nietypową, ale bardzo smaczną marynatę do łososia. Spróbujecie?

Tarta z mięsem mielonym, porem i oliwkami na cieście francuskim
Użytkownik Armi As w dniu 11.02.2019 22:56 opublikował przepis :

Tarta z mięsem mielonym, porem i oliwkami na cieście francuskim

Wspominałam już, że bardzo lubię ciasto francuskie i że prawie zawsze mam jedno opakowanie w lodówce. Dziś wymyśliłam sobie taki pyszny obiad w postaci tarty z mięsem mielonym, porem i oliwkami na cieście francuskim. Zapiekłam ją z mieszanką z delikatnego twarogu z jajkami i mozarellą i wyszło przepysznie. Spróbujcie

Skrzydełka słodko-pikantne (długo marynowane)
Użytkownik Armi As w dniu 10.02.2019 22:56 opublikował przepis :

Skrzydełka słodko-pikantne (długo marynowane)

Słodko- pikantne marynaty bardzo dobrze pasują nie tylko do żeberek, ale też do skrzydełek. Ja bardzo lubię takie połączenia, dlatego dzielę się z Wami tym przepisem

Pieróg z kapusty z łososiem wędzonym
Użytkownik Armi As w dniu 09.02.2019 21:56 opublikował przepis :

Pieróg z kapusty z łososiem wędzonym

Lubicie kapustę? Ja ją uwielbiam w każdej postaci i dziś chcę podzielić się z Wami przepisem na ten pyszny, prosty pieróg/placek kapuściany z łososiem wędzonym. A najlepsze w tym pierogu jest to, że jest robiony bez mąki. Spróbujcie

Papkeni Szirakskie – ormiańskie kotleciki/paluszku z ryżem
Użytkownik Armi As w dniu 05.02.2019 22:57 opublikował przepis :

Papkeni Szirakskie – ormiańskie kotleciki/paluszku z ryżem

Dziś mam dla Was potrawę kuchni ormiańskiej- Papkeni Szirakskie. Proste i smaczne danie z mięsa mielonego. W oryginalnej wersji potrawę tę robi się z baraniny, ale ja użyłam mięso mielone z indyka i wyszło równie pysznie

Pasztet drobiowy (bez pieczenia)
Użytkownik Armi As w dniu 05.02.2019 15:48 opublikował przepis :

Pasztet drobiowy (bez pieczenia)

Bardzo lubię wszelkiego rodzaju smarowidła do pieczywa. Choć, przyznam szczerze, ostatnio bardzo rzadko jadam pieczywo, ale moi domownicy jedzą kanapki i właśnie z myślą o nich zrobiłam ten pasztet. Jest bardzo smaczny, delikatny i kremowy. Składa się tylko z trzech składników, nie licząc przypraw i agaru, ale jest przepyszny. Spróbujecie?