Kotlety z czerwoną kapustą (pieczone)

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Te kotleciki są przepyszne! Ugotowałam czerwoną kapustę, ponieważ robiłam niebieski barwnik i nie miałam zbytnio pomysłu co z nią zrobić, ale pomyślałam, że już dawno nie robiłam żadnych kotlecików pieczonych i oto one- kotleciki pieczone z dodatkiem czerwonej kapusty. Wyszło pysznie i na pewno jeszcze nie raz wrócę do tego przepisu. Spróbujcie :)

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • – 400g mięsa mielonego (u mnie z filetów z piersi kurczaka)
    – 200g ugotowanej kapusty czerwonej
    – 1 cebula
    – 3 ząbki czosnku
    – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, czubryca zielona, papryka słodka, sól, pieprz)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kotlety z czerwoną kapustą (pieczone) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pokroić w drobną kostkę, ugotować do miękkości (przez około 30 minut) i wystudzić. Mięso zmielić, dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę, kapustę, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Farsz podzielić na 8 równych kulek, uformować kotleciki i wyłożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia lub matą silikonową. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować