Naleśniki pieczarkowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jeśli Wy, tak samo jak ja, lubicie pieczarki i naleśniki, to polecam wypróbować ten prosty przepis na pyszne naleśniki pieczarkowe. Mi smakują zarówno na ciepło jak i na zimno i są idealne do zabrania ze sobą do pracy. Ja pakuje je do pudełka razem z ulubionym serem wraz z pomidorkami koktajlowymi i zajadam w pracy na drugie śniadanie. Spróbujcie sami!

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • – 400 g pieczarek (po usmażeniu zostało 300 g)
    – 1 cebula
    – 150 ml mleka
    – 100 ml wody gazowanej
    – 1 jajko
    – 100 g mąki pszennej (u mnie tortowa)
    – 1/2 łyżeczki soli
    – szczypta cukru
    – 3 łyżki oleju (u mnie rzepakowy)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Śniadanie

Naleśniki pieczarkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w drobną kostkę, pieczarki zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju, zeszklić cebulę. Następnie dodać pieczarki i smażyć na średnim ogniu mieszając od czasu do czasu, przez około 7-10 minut, aż cała woda odparuję. Gotowe pieczarki zdjąć z ognia i wystudzić.
    Wlać mleko do miski, dodać olej, jajko, cukier i sól i wszystko dokładnie wymieszać rózgą kuchenną. Następnie dodać mąkę i pieczarki, wymieszać. Dodać wodę i ponownie dokładnie wymieszać na jednolitą masę.
    Nieprzywierającą patelnię mocno rozgrzać, posmarować olejem. Na patelnię wylewać porcję ciasta i wyrównywać łyżką, formując naleśniki. Smażyć na średnim ogniu z obu stron na rumiano. Podawać z ulubionymi dodatkami.
    Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować