Naleśniki serowe z zieleniną (bezglutenowe)

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Dzisiejsza propozycja z pewnością przypadnie do smaku wszystkim miłośnikom sera. Ja uwielbiam te naleśniki, idealnie nadają się na śniadanie, drugie śniadanie i na kolację. Najlepiej podawać i zajadać na ciepło z ulubionymi warzywami, ale na zimno smakują równie wyśmienicie. Kto się skusi? :)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • – 400ml mleka
    – 140g ulubionego sera twardego (u mnie cheddar + gouda, może też być twarda mozarella)
    – 2 jajka
    – 50- 60g mąki ryżowej (można zastąpić kukurydzianą lub pszenną)
    – 2 garście drobno posiekanej zieleniny (u mnie kolendra)
    – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma i szczypta soli)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Śniadanie

Naleśniki serowe z zieleniną (bezglutenowe) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka połączyć z mlekiem i delikatnie ubić, dodać mąkę, zieleninę, przyprawy i ser starty na tarce na drobnych oczkach i wszystko dokładnie wymieszać. Nieprzywierającą patelnię mocno rozgrzać i posmarować (jednorazowo) tłuszczem. Smażyć z obu stron na rumiano, jak zwykłe naleśniki. Ciasto należy każdorazowo mieszać przed wylaniem na patelnię i delikatnie, równomiernie rozprowadzać łyżką po całej powierzchni patelni.
    Z podanych składników wyszło mi 8 naleśników. Podawać z ulubionymi warzywami.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować