Sałatka z selera z czerwoną fasolką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Uwielbiam tę pyszną i prostą sałatkę z selera z czerwoną fasolką i kukurydzą. Przyrządzenie jej zajmie Wam dosłownie kilka minut, spróbujcie :)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • – 1 korzeń selera (u mnie 600g po obraniu)
    – 1 puszka kukurydzy konserwowej
    – 1 puszka fasolki czerwonej
    – 200g jogurtu naturalnego typu greckiego
    – 3 łyżki majonezu (można pominąć lub zastąpić śmietaną)
    – 1 czubata łyżka musztardy rosyjskiej
    – sól i pieprz wg smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki Przekąski

Sałatka z selera z czerwoną fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Korzeń selera wyszorować, osuszyć i obrać. Zetrzeć na tarce do warzyw, która tnie w nitki. Starty seler włożyć do głębokiej miski, dodać kukurydzę i odsączoną czerwoną fasolkę, jogurt, musztardę i majonez, przyprawić wg smaku i wszystko dokładnie wymieszać. Przed podaniem sałatkę najlepiej schłodzić w lodówce przez około 1-2h.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować