Jaga85

Jaga85

O mnie:

Lubię experymentować w kuchni. N a co dzień poza gotowaniem spełniam się jako mama dwójki urwisów-Kasi i Adasia. Dzień bez gotowania jest dla mnie dniem straconym. Wybierając szkołę także kierowałam się moją pasją. Ukończyłam Techników Gastronomiczne, a później zdobyłam tytuł mrg inż Technologii Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie.

Liczba punktów za aktywność
1848
Liczba obserwujących
136

Wyślij wiadomość
Czarno- czerwone drożdżówki porzeczkowe
Użytkownik Jaga85 w dniu 15.08.2018 14:44 opublikował przepis :

Czarno- czerwone drożdżówki porzeczkowe

Już nie raz pisałam, że domowe drożdżówki nie mają sobie równych. Co do tego moje zdanie się nie zmieni:). Połączenie ciasta drożdżowego z sezonowymi owocami to już w ogóle „bajka”. Polecam na pyszne śniadanie lub po prostu deser.

Malinowe tartaletki
Użytkownik Jaga85 w dniu 29.07.2018 22:17 opublikował przepis :

Malinowe tartaletki

Kruche ciasto, delikatny słodki krem i orzeźwiające owoce to trio idealne. Polecam na pyszny deser do filiżanki kawy. Maliny można zastąpić lub połączyć z innymi owocami. Gorąco polecam

Cukiniowe ciasto
Użytkownik Jaga85 w dniu 29.07.2018 21:29 opublikował przepis :

Cukiniowe ciasto

Jeśli szukacie prostego, pysznego i taniego w przygotowaniu ciasta z cukinią to jest idealne.Cukinia jest niewyczuwalna w smaku, a jej dodatek nadaje wypiekowi ciekawego wyglądu. Jako wykończenie można zamiast groszków czekoladowych użyć sezonowych owoców, np. malin.

Racuszki z morelami
Użytkownik Jaga85 w dniu 12.07.2018 15:37 opublikował przepis :

Racuszki z morelami

Orzeźwiające kawałki moreli zanurzone w puszystym cieście to moja propozycja na szybki i smaczny obiadek. Racuszki można przygotować także z innymi owocami. Dziś proponuje jednak morele, które mają cudowny smak i kolor!

Czosnkowe pstrągi pieczone z cukinią i pomidorkami
Użytkownik Jaga85 w dniu 12.07.2018 15:04 opublikował przepis :

Czosnkowe pstrągi pieczone z cukinią i pomidorkami

Pstrąg to ryba, po którą chyba najczęściej sięgam. Aby moje obiady nie były monotonne ryby te przygotowuję z różnymi dodatkami. Dziś polecam ich połączenie z czosnkiem oraz soczystymi, pieczonymi warzywami.

Kruchy z różą i rabarbarem
Użytkownik Jaga85 w dniu 18.05.2018 08:26 opublikował przepis :

Kruchy z różą i rabarbarem

To jedno w ciast, którym możemy się cieszyć od wiosny do jesieni. Ciasto jest uniwersalne, a my wymieniamy tylko owoce:). Ciasto już z samym rabarbarem smakuje super, a jeśli wzbogacimy je o różany aromat nie ma sobie równego

Pokrzywowy sorbet
Użytkownik Jaga85 w dniu 17.05.2018 09:24 opublikował przepis :

Pokrzywowy sorbet

Jeśli lubimy się zdrowo odżywiać, nie musimy rezygnować ze wszystkich słodkości. Możemy przygotować ich zdrowe zamienniki. Zapewniam, że pokrzywowy sorbet właśnie taki jest – naturalny i pyszny.

Pierogi z pokrzywą i ciecierzycą
Użytkownik Jaga85 w dniu 17.05.2018 08:03 opublikował przepis :

Pierogi z pokrzywą i ciecierzycą

Wiosenne dania kojarzą mi się z nowalijkami i pokrzywą. Ma być zdrowo i zielono. Takie właśnie są te pierożki. Przepis polecam, jednocześnie zachęcając do ich przygotowania osoby, które jeszcze nie przekonały się do pokrzywy:).