Lubię experymentować w kuchni. N a co dzień poza gotowaniem spełniam się jako mama dwójki urwisów-Kasi i Adasia.Dzień bez gotowania jest dla mnie dniem straconym. Wybierając szkołę także kierowałam się moją pasją. Ukończyłam Techników Gastronomiczne, a później zdobyłam tytuł mrg inż Technologii Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie.
Sezonowe owoce idealnie sprawdzają się w domowych wypiekach. Uwielbiam takie proste i szybkie w przygotowaniu ciasta z ich udziałem. Dziś polecam maliny zatopione w cieście w towarzystwie kruszonki. Pycha!
Użytkownik Jaga85
w dniu 22.07.2020 10:09 opublikował przepis:
Śliwki nie tylko idealnie nadają się do knedli. Pierogi z ich udziałem także są rewelacyjne. Takie też nadzienie najczęściej wykonuje późnym latem i jesienią.
Dodatkowo pierogi z owocami to chyba ulubione danie moich dzieci. I jak ich tu nie robić:)?
Użytkownik Jaga85
w dniu 22.07.2020 09:52 opublikował przepis:
To idealna pasta dla miłośników pikantnych potraw. Można jej używać do zup, gulaszy, lub po prostu cienko posmarować na pieczywo. I w takiej postaci ja najczęściej ją zjadam.
Po otwarciu słoiczka, przechowujemy go w lodowce.
Użytkownik Jaga85
w dniu 17.04.2020 19:23 skomentował: