Jaga85

Jaga85

O mnie:

Lubię experymentować w kuchni. N a co dzień poza gotowaniem spełniam się jako mama dwójki urwisów-Kasi i Adasia. Dzień bez gotowania jest dla mnie dniem straconym. Wybierając szkołę także kierowałam się moją pasją. Ukończyłam Techników Gastronomiczne, a później zdobyłam tytuł mrg inż Technologii Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie.

Liczba punktów za aktywność
2020
Liczba obserwujących
146

Wyślij wiadomość
Kajmakowa babka gotowana
Użytkownik Jaga85 w dniu 10.07.2019 18:53 opublikował przepis :

Kajmakowa babka gotowana

Babki gotowane smakują pysznie. Moja tegoroczna przybrała kajmakowy smak. Kajmak jak dla mniej to jeden z podstawowych smaków Wielkanocnych słodkości. Babkę gorąco polecam , jest delikatna, przyjemnie kajmakowa i pięknie wygląda.

Porzeczkowy koktajl
Użytkownik Jaga85 w dniu 10.07.2019 18:39 opublikował przepis :

Porzeczkowy koktajl

Koktajl idealny na letni, orzeźwiający deser. Porzeczka nadaje mu pięknego koloru i pysznego smaku. Lody natomiast nadają mu słodyczy i idealnie schładzają. POLECAM!

Babka  „zajęcza  łączka”
Użytkownik Jaga85 w dniu 10.07.2019 18:32 opublikował przepis :

Babka „zajęcza łączka”

Babka szpinakowa z zajączkiem niespodzianką w środku, to idealny pomysł na Wielkanocny deser. Tak przygotowana nie wymaga dużej dekoracji, bo po rozkrojeniu i tak zdobi świąteczny stół. Gorąco polecam taki kulinarny eksperyment.

Porzeczkowo- cynamonowe muffinki
Użytkownik Jaga85 w dniu 10.07.2019 18:21 opublikował przepis :

Porzeczkowo- cynamonowe muffinki

To idealne połączenie słodkiego, cynamonowego ciasta z lekko kwaskowatymi owocami. Babeczki świetnie się przechowują, dzięki czemu możemy przygotować ich większą porcje i cieszyć się ich smakiem kilka dni.

Śliwkowo – szpinakowe knedle
Użytkownik Jaga85 w dniu 10.07.2019 18:14 opublikował przepis :

Śliwkowo – szpinakowe knedle

Knedle ze śliwkami to zazwyczaj danie kończące lato, a zaczynające jesień. Wtedy to sezon śliwkowy trwa w pełni. Dla pomieszania pór roku moim ostatnim nadałam nieco wiosennego akcentu, a to wszystko przez dodanie szpinaku do ciasta. POLECAM:)

Babka makowo- cytrynowa
Użytkownik Jaga85 w dniu 03.07.2019 19:24 opublikował przepis :

Babka makowo- cytrynowa

Ile kucharek, tyle niezawodnych i sprawdzonych przepisów na Wielkanocne babki. Bez tego ciasta zresztą nie wyobrażam sobie Świąt. Dziś polecam makową i z cytrynowym aromatem!

Wielkanocne paszteciki  z ciasta francuskiego
Użytkownik Jaga85 w dniu 03.07.2019 19:15 opublikował przepis :

Wielkanocne paszteciki z ciasta francuskiego

To wielkanocna propozycja pasztecików do czerwonego barszczu. Zamknięte w chrupiącym cieście jajko, biała kiełbasa i pieczarki doskonale ze sobą smakują. Polecam nie tylko ze względu na smak, ale także szybkość i łatwość w przygotowaniu.

Biała kiełbasa w szynce szwarcwaldzkiej
Użytkownik Jaga85 w dniu 03.07.2019 19:07 opublikował przepis :

Biała kiełbasa w szynce szwarcwaldzkiej

Osobiście bardzo lubię połączenie suszonych owoców i wędliny. Zawsze się sprawdza i pysznie smakuje. Na wielkanocny stół polecam białą kiełbasę nadzianą kalifornijską śliwką. Do tego aromatyczna szynka i mamy szybkie i proste w przygotowaniu danie, które posmakuje naszym domownikom i gościom.