Jaga85

Jaga85

O mnie:

Lubię experymentować w kuchni. N a co dzień poza gotowaniem spełniam się jako mama dwójki urwisów-Kasi i Adasia. Dzień bez gotowania jest dla mnie dniem straconym. Wybierając szkołę także kierowałam się moją pasją. Ukończyłam Techników Gastronomiczne, a później zdobyłam tytuł mrg inż Technologii Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie.

Liczba punktów za aktywność
1865
Liczba obserwujących
139

Wyślij wiadomość
Bułeczki z beszamelem
Użytkownik Jaga85 w dniu 12.12.2018 15:50 opublikował przepis :

Bułeczki z beszamelem

Bułeczki wychodzą miękkie o delikatnym smaku! Całość smakową i wizualną pieczywa pysznie dopełnia dodatek groszku cukrowego. Jeśli jesteśmy w posiadaniu świeżego groszku nie musimy go wcześniej obgotowywać.

Razowe gofry z malinami
Użytkownik Jaga85 w dniu 10.12.2018 11:08 opublikował przepis :

Razowe gofry z malinami

To pomysł na szybki, sezonowy deser. Dzięki dodatkowi mąki razowej gorfy są kruchsze i jak dla mnie smaczniejsze:). Dodatkowo można podać je z bitą śmietaną.

Dyniowa tortilla
Użytkownik Jaga85 w dniu 27.11.2018 14:35 opublikował przepis :

Dyniowa tortilla

Dyniowa tortilla to pomysł na pyszne śniadanie lub kolację. Polecam to połączenie smaków i kolorów.

Pilaw z dyni, groszku i jarmużu
Użytkownik Jaga85 w dniu 27.11.2018 12:27 opublikował przepis :

Pilaw z dyni, groszku i jarmużu

To idealne danie dla osób lubiących potrawy w ryżu i warzyw. Jest proste w przygotowaniu i rewelacyjnie smakuje. Doprawienie ryżu sokiem z cytryny nadaje mu fajnego smaku. Polecam.

Drożdżowe gofry z truskawkami i ciasteczkami oreo
Użytkownik Jaga85 w dniu 26.11.2018 11:31 opublikował przepis :

Drożdżowe gofry z truskawkami i ciasteczkami oreo

Gofry to propozycja na każdy posiłek. Pasują na śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację:). Dziś polecam drożdżowe z sezonowymi truskawkami oraz dodatkiem pysznych ciastek i oczywiście bitej śmietany. PYCHA!!!

Tarta dyniowa z filetem
Użytkownik Jaga85 w dniu 22.11.2018 11:15 opublikował przepis :

Tarta dyniowa z filetem

Z tartą jest tak jak pierogami. W zależności od sezonu lub naszych zachcianek możemy ją przygotować z różnym nadzienie. Dlatego też często sięgam po to danie. Warzywa połączone z filetem zawsze się sprawdzają. Jesienią jest to oczywiście dynia:). POLECAM.

Gęsie udka z dynią  i pieczarkami
Użytkownik Jaga85 w dniu 22.11.2018 09:48 opublikował przepis :

Gęsie udka z dynią i pieczarkami

Połączenie gęsiny, dyniowego risotta i smażonych pieczarek nie ma sobie równych:). Danie gorąco polecam. Nie tylko smak dania zachwyca, ale i zestawienie na talerzu jesiennych kolorów brązu i żółci.

Pomidorowa z mięsem mielonym
Użytkownik Jaga85 w dniu 05.11.2018 12:58 opublikował przepis :

Pomidorowa z mięsem mielonym

Zupa przygotowana ze świeżych pomidorów smakuje najlepiej. Jest aromatyczna, a co za tym idzie – pyszna. Jeśli chcemy, aby nasz obiad był bardziej syty, polecam przygotować pomidorową z dodatkiem mięsa mielonego.

Dyniowo- szpinakowe placuszki
Użytkownik Jaga85 w dniu 05.11.2018 11:04 opublikował przepis :

Dyniowo- szpinakowe placuszki

Warzywne placuszki często goszczą u mnie w domu. Najprościej rzecz ujmując, lubię je wykonywać. Jest to pomysł na szybki , smaczny i prosty obiad. Do tego możemy je wykonać z ulubionych warzyw, dowolnie je łącząc. Dziś polecam duet dyniowo- szpinakowy:).