Zapiekana owsianka bananowo- orzechowa

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Owsianka to pomysł na pyszne, wartościowe śniadanie. Dziś polecam zapiekaną z bananowo- orzechowym akcentem. Jak dla mnie smakuje pysznie i na ciepło i na zimno.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 4 porcje:
    • 1,5 szklanki płatków owsianych (górskie),
    • 2 banany,
    • 1/3 łyżeczki cynamonu,
    • 3 łyżki masła orzechowego,
    • 300 ml mleka,
    • 1/5 szklanki czekoladowych groszków,
    • Masło do wysmarowania formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Owsianka

Zapiekana owsianka bananowo- orzechowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie kokilek 1. Foremki do zapiekania (kokilki) smarujemy masłem.
  • przygotowanie banana 2. Banany obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Pokrojone miksujemy.
  • łączenie składników 3. Do zmiksowanych dodajemy mleko, cynamon oraz masło orzechowe. Umieszczone w misce składniki miksujemy do połączenia.
  • dodanie płatków owsianych 4. Do połączonych wsypujemy płatki owsiane. Łączymy je z bananowo-orzechową masą za pomocą łyżki.
  • dodanie czekolady 5. Na koniec dodajemy do masy owsianej czekoladowe groszki.
    Przygotowaną owsiankę przekładamy do kokilek. Naczynka z owsianką wkładamy do nagrzanego piekarnika. Zapiekamy je około 25 minut w 180°C. Gotowe wyjmujemy i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Masło orzechowe Płatki Groszek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować