Rolada z kabanosami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Schab i kabanos to smakowite połączenie. Dodatkowo rolada fajnie wygląda po przekrojeniu. Czego chcieć więcej?

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki:
    • 1,5 kg schabu,
    • Pęczek natki pietruszki,
    • 60 gram sera żółtego,
    • 200 gram cienkich kabanosów,
    • Olej,
    • Majeranek do smaku,
    • Sól, pieprz, papryka do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Pieczeń

Rolada z kabanosami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowane mięso 1. Mięso myjemy i osuszamy. Osuszone rozkrawamy, tak by powstał zgrabny płat. Powstały płat nacieramy przyprawami (sól, pieprz, papryka oraz majeranek). Następnie posypujemy go startym na grubych oczkach serem oraz posiekaną natką pietruszki.
  • wyłożenie kabanosów 2. Na ser i pietruszkę wykładamy w równych odstępach kabanosy.
  • rolowanie 3. Całość rolujemy, tak by powstała zgrabna rolada. Dodatkowo przewiązujemy ją sznurkiem, by w trakcie pieczenia zachowała swój kształt.
    Roladę umieszczamy w rękawie do pieczenia. Przed zawiązaniem rękawa nacieramy ją olejem. Gotową wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 100 minut w 180°C.
    Gotową podajemy na ciepło lub zimno jako dodatek np. do sałatki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kabanosy Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować