Ewelina Marcin

Ewelina Marcin

O mnie:

Pochodzę z Miasta Róż - Kutna, w którym idealnie sprawdzam się w roli szczęśliwej żony i spełniam zawodowo na stanowisku Kierownika w jednym z miejscowych marketów. Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :))) Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata. Prowadzę bloga Szalona Kuchnia Eweliny https://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/

Liczba punktów za aktywność
1208
Liczba obserwujących
17

Wyślij wiadomość
DSC_0053
Papryka faszerowana dynią, kuskusem i kurczakiem
Użytkownik Ewelina Marcin w dniu 18.09.2020 14:06 opublikował przepis :

Papryka faszerowana dynią, kuskusem i kurczakiem

Czerwone papryki faszerowane kuskusem, dojrzewającą w słońcu dynią i aromatycznymi, soczystymi kawałkami kurczaka to fajny pomysł na pełnowartościowy, sycący obiad. Pachnące curry faszerowane papryki sprawdzą się także w postaci imprezowej przystawki.

Kotleciki mielone z jajkiem w środku
Użytkownik Ewelina Marcin w dniu 24.08.2020 13:56 opublikował przepis :

Kotleciki mielone z jajkiem w środku

Kotleciki są aromatyczne, takie mięsne kuleczki z jajkiem jest to świetny pomysł i ciekawa propozycja dla fanów kotletów. Każdy z nas je uwielbia, a z dodatkiem jajka zarazem zaskoczą nie jednego gościa na przyjęciu.

Pierogi z botwinką i koperkowo-orzechowym masełkiem
Użytkownik Ewelina Marcin w dniu 23.08.2020 21:38 opublikował przepis :

Pierogi z botwinką i koperkowo-orzechowym masełkiem

Domowe pierogi to klasyka polskiej kuchni, która ma tysiące odsłon. Moja propozycja to wiosenne, wypełnione po brzegi farszem ze świeżej i młodej botwiny, polane koperkowo-orzechowym masełkiem, które smakują obłędnie i z pewnością będą hitem każdego stołu.

Botwinka
Użytkownik Ewelina Marcin w dniu 07.07.2020 09:32 opublikował przepis :

Botwinka

Botwinka to królowa wiosennych zup i bogactwo witamin zamkniętych w małym talerzu. Mój przepis jest bardzo prosty, sprawdzony i przekazywany z pokolenia na pokolenie. Wersja z jajkiem i młodymi ziemniaczkami pachnącymi świeżym koperkiem smakuje obłędnie i jest propozycją pełnowartościowego, sezonowego obiadu.