Ewelina Marcin

Ewelina Marcin

O mnie:

Pochodzę z Miasta Róż - Kutna, w którym idealnie sprawdzam się w roli szczęśliwej żony i spełniam zawodowo na stanowisku Zastępcy Kierownika w jednym z miejscowych marketów. Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :))) Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata. Prowadzę bloga Szalona Kuchnia Eweliny https://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/

Liczba punktów za aktywność
896
Liczba obserwujących
9

Wyślij wiadomość
DSC_0053
Omlet ze szpinakiem, fetą i zielonym groszkiem
Użytkownik Ewelina Marcin w dniu 19.04.2018 23:00 opublikował przepis :

Omlet ze szpinakiem, fetą i zielonym groszkiem

Omlet to doskonały pomysł na szybkie i pożywne śniadanie. Proponuję szybki omlet ze zdrowym szpinakiem, pachnącymi suszonymi pomidorami, zielonym groszkiem i symbolem greckiej kuchni - słonym serem feta. Ciekawe połączenie smaków na śniadanie z pewnością pozwoli nam energicznie zacząć każdy nowy dzień.

Jajka faszerowane pastą krabową
Użytkownik Ewelina Marcin w dniu 19.04.2018 22:45 opublikował przepis :

Jajka faszerowane pastą krabową

Jajka faszerowane paluszkami krabowymi z nutą pomidora i ostrej papryki to ciekawy pomysł na jajeczną przekąskę imprezowego stołu. Ciekawie będą prezentować się również na świątecznym stole podczas Wielkanocy.

Tortille z wędzonym łososiem i ogórkiem
Użytkownik Ewelina Marcin w dniu 18.04.2018 23:08 opublikował przepis :

Tortille z wędzonym łososiem i ogórkiem

Tortille nadziane delikatnym serkiem z dużą ilością wyrazistego czosnku, łagodnym wędzonym łososiem i świeżym ogórkiem są doskonałą propozycją na imprezową przystawkę lub przekąskę, sprawdzą się również w roli drugiego śniadania.

Kolorowa babka
Użytkownik Ewelina Marcin w dniu 17.04.2018 19:40 opublikował przepis :

Kolorowa babka

Lekka, puszysta, czekoladowo-waniliowa babka z wyrazistymi kolorami, posypana cukrem pudrem to świetna propozycja na tradycyjną Wielkanocną babkę. Rewelacyjnie smakuje i z pewnością będzie słodką ozdobą świątecznego stołu.

Mazurek czekoladowy zajączek
Użytkownik Ewelina Marcin w dniu 17.04.2018 18:44 opublikował przepis :

Mazurek czekoladowy zajączek

Tradycyjne świąteczne kruche ciasto z mocno czekoladowym wypełnieniem i konfiturą z truskawek to świetna propozycja słodkiego Wielkanocnego deseru. Czekoladowy mazurek w kształcie zajączka robi furorę wśród najmłodszych uczestników świątecznego stołu i zadowoli każdego fana słodkości.

Rollsy z tortilli z farszem szpinakowym
Użytkownik Ewelina Marcin w dniu 17.04.2018 00:03 opublikował przepis :

Rollsy z tortilli z farszem szpinakowym

Moja propozycja szybkiej w przygotowaniu, imprezowej potrawy, w której główną rolę odgrywa tortilla oraz składniki bogate w substancje odżywcze: szpinak, cebula oraz czosnek. Wszystko to łączy się idealnie z wyrazistym serem śmietankowym tworząc szybką, aromatyczną i bardzo smaczną przystawkę.