Ewelina Marcin

Ewelina Marcin

O mnie:

Pochodzę z Miasta Róż - Kutna, w którym idealnie sprawdzam się w roli szczęśliwej żony i spełniam zawodowo na stanowisku Kierownika w jednym z miejscowych marketów. Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :))) Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata. Prowadzę bloga Szalona Kuchnia Eweliny https://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/

Liczba punktów za aktywność
1192
Liczba obserwujących
15

Wyślij wiadomość
DSC_0053
Pulpety w aromatycznym sosie dyniowym
Użytkownik Ewelina Marcin w dniu 20.01.2020 21:43 opublikował przepis :

Pulpety w aromatycznym sosie dyniowym

Mięsne kuleczki czyli popularne na naszych stołach, pachnące kolendrą soczyste pulpeciki otoczone wyrazistym, pikantnym dyniowym sosem z wyrazistą nutą curry to świetna propozycja rozgrzewającego, aromatycznego dania obiadowego.

Papryka faszerowana ryżem, szpinakiem i wędzoną kiełbasą
Użytkownik Ewelina Marcin w dniu 20.01.2020 20:34 opublikował przepis :

Papryka faszerowana ryżem, szpinakiem i wędzoną kiełbasą

Czerwone papryki faszerowane ryżem i zdrowym szpinakiem wymieszane z drobiową kiełbasą z dodatkiem delikatnie ostrej cebuli, aromatycznego czosnku to fajny pomysł na pełnowartościowy, sycący obiad. Pachnące curry faszerowane papryki sprawdzą się także w postaci imprezowej przystawki.

Drożdżowe szaszłyki z kiełbasą, serem i nutą prażonej cebulki
Użytkownik Ewelina Marcin w dniu 16.01.2020 20:32 opublikował przepis :

Drożdżowe szaszłyki z kiełbasą, serem i nutą prażonej cebulki

Pyszne małe kiełbaski ukryte w drożdżowym cieście z nutą prażonej cebulki, zapieczone w formie szaszłyków będą smaczną przekąską imprezowego stołu. Odrywane kąski z gorącą kiełbaską, oblane warstwą ketchupu lub z dodatkiem sosu czosnkowego są świetną alternatywą klasycznego hot-doga i z pewnością polubią je również najmłodsi.

Calzone z kiełbasą w towarzystwie szpinaku i kolorowych warzyw
Użytkownik Ewelina Marcin w dniu 15.01.2020 21:30 opublikował przepis :

Calzone z kiełbasą w towarzystwie szpinaku i kolorowych warzyw

Calzone to pizza o kształcie pieroga, cienkie ciasto z pachnącym farszem na bazie szpinaku, warzyw, wędzonej kiełbasy i wyrazistej czerwonej cebuli, które idealnie ze sobą współgrają. Jest to przepis na uwielbiany przez nas placek z rodem ze słonecznej Italii.