Kotleciki mielone z jajkiem w środku

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Kotleciki są aromatyczne, takie mięsne kuleczki z jajkiem jest to świetny pomysł i ciekawa propozycja dla fanów kotletów. Każdy z nas je uwielbia, a z dodatkiem jajka zarazem zaskoczą nie jednego gościa na przyjęciu.

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300g fileta z kurczaka
    400g mięsa z szynki
    300g mięso wołowego
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 bułki kajzerki
    2 szklanki mleka
    2 jajka
    2 łyżeczki majeranku
    1 pęczek natki z pietruszki
    10 jaj ugotowanych na twardo
    sól
    pieprz
    olej rzepakowy
    bułka tarta do obtoczenia kotlecików
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kotleciki mielone z jajkiem w środku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet, szynkę, wołowinę, cebulę, czosnek i bułki wcześniej namoczone w mleku zmielić maszynką do mielenia. Dodać jajka, drobno posiekaną natkę z pietruszki, majeranek i całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 2. Z gotowej masy mięsnej formować kotleciki, wkładając do środka po jednym ugotowanym na twardo jajkiem.
  • 3. Kotleciki lekko obtoczyć w bułce tartej, smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju rzepakowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować