Teksańskie rollsy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Tortilla z serkiem śmietankowym z dużą ilością pikantnej teksańskiej kiełbasy, plastrów żółtego sera, świeżej sałaty i chrupiącej kukurydzy oraz papryki. Rollsy są doskonałą propozycją na imprezową przystawkę lub przekąskę.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 placków tortilli
    9 kiełbasek teksańskich lub innych np. śląskich
    500g śmietankowego serka
    18 plastrów żółtego sera
    18 liści sałaty masłowej
    1 czerwona papryka
    1 puszka konserwowej kukurydzy
    1 pęczek szczypiorku
    1 słoik marynowanych małych ostrych papryczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Teksańskie rollsy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czerwoną paprykę umyć, pozbawić gniazda nasiennego i pokroić w drobną kosteczkę, a szczypiorek drobno posiekać. Kukurydzę odsączyć z zalewy, a sałatę dokładnie umyć i osuszyć.
  • 2. Placki tortilli posmarować śmietankowym serkiem, posypać kukurydzą, papryką, szczypiorkiem, ułożyć po 3 liście sałaty, 3 plastry żółtego sera i ułożyć 1,5 kiełbaski. Całość zwinąć ciasno w rulon, a następnie zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na około 30 minut.
  • 3. Po tym czasie każdy rulon pokroić na kawałki o grubości około 2-3cm. Na wierzch każdego rollsa dodać marynowaną ostrą papryczkę i spiąć wykałaczką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Kiełbasa Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować