Tortilla z serkiem śmietankowym z dużą ilością pikantnej teksańskiej kiełbasy, plastrów żółtego sera, świeżej sałaty i chrupiącej kukurydzy oraz papryki. Rollsy są doskonałą propozycją na imprezową przystawkę lub przekąskę.
30 min
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
6 placków tortilli
9 kiełbasek teksańskich lub innych np. śląskich
500g śmietankowego serka
18 plastrów żółtego sera
18 liści sałaty masłowej
1 czerwona papryka
1 puszka konserwowej kukurydzy
1 pęczek szczypiorku
1 słoik marynowanych małych ostrych papryczek
Teksańskie rollsy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czerwoną paprykę umyć, pozbawić gniazda nasiennego i pokroić w drobną kosteczkę, a szczypiorek drobno posiekać. Kukurydzę odsączyć z zalewy, a sałatę dokładnie umyć i osuszyć.
2.Placki tortilli posmarować śmietankowym serkiem, posypać kukurydzą, papryką, szczypiorkiem, ułożyć po 3 liście sałaty, 3 plastry żółtego sera i ułożyć 1,5 kiełbaski. Całość zwinąć ciasno w rulon, a następnie zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na około 30 minut.
3.Po tym czasie każdy rulon pokroić na kawałki o grubości około 2-3cm. Na wierzch każdego rollsa dodać marynowaną ostrą papryczkę i spiąć wykałaczką.
Komentarze