małgorzata kwiatkowska

BonAppetitMalgorzata

O mnie:

Zapraszam do przeglądania mojego bloga, który daję mi w życiu dużo radości i satysfakcji:: http://bonappetitmalgorzaty.blogspot.com/ Gotowanie traktuje jako czynność odprężającą a nie jako obowiązek. Lubię w swoim domu przyjmować gości i ich karmić. Pasję do gotowania wyssałam z mlekiem matki, ponieważ za najlepszą kucharkę uważam właśnie moją mamę.

Liczba punktów za aktywność
543
Liczba obserwujących
31

Wyślij wiadomość
makaron z tuńczykiem
Użytkownik BonAppetitMalgorzata w dniu 03.04.2019 09:11 opublikował przepis :

Spaghetti z tuńczykiem

Oto przepis na szybki makaron w moim stylu bo na bogato ;) Te danie robi się szybko i jest bardzo smaczne. Robię je zawsze jak czyszczę lodówkę.

zupa cebulowa na cydrze
Użytkownik BonAppetitMalgorzata w dniu 27.03.2019 09:52 opublikował przepis :

Zupa z cebuli na cydrze

nastał czas zadbania o swoje zdrowie i poszły w ruch naturalne antybiotyki jakimi są cebula i czosnek. Polecam tę zupę na okres przejściowy zimowo – wiosenny stawia na nogi, nawet umierających mężczyzn ;)

kulki mocy
Użytkownik BonAppetitMalgorzata w dniu 26.03.2019 12:33 opublikował przepis :

Kulki mocy

Polecam takie kulki na czas kryzysu pt. "Muszę koniecznie zjeść coś słodkiego" - tyczy się to szczególnie kobiet kiedy to np. podczas PMS mamy ochotę pochłonąć lodówkę. Zamiast łapać w takim momencie gotowe produkty, pełne niezdrowych E i innych wypełniaczy, pochłoń taką kulę mocy. Obiecuję, że pomoże i zabije głód na słodkie. Kulki mocy to wspaniała ładowarka potreningowa. Ich przygotowanie to zaledwie chwila, więc zainwestuj tę chwilę, aby przygotować pyszny i wartościowy deser, który zjesz po treningu.

bułki z borowikami
Użytkownik BonAppetitMalgorzata w dniu 26.03.2019 12:07 opublikował przepis :

Bułki drożdżowe z borowikami, kminkiem i rozmarynem

Uwierzcie mi na słowo, ale zaczyn z drożdży urośnie Wam nawet bez dodatku cukru. W mojej kuchni cukier nie ma prawa egzystencji. Ale zawsze korzystam ze świeżych drożdży a nie instant. Miłego formowania kulek na bułki i pieczenia :D

bułki z borowikami
Użytkownik BonAppetitMalgorzata w dniu 26.03.2019 12:07 opublikował przepis :

Bułki drożdżowe z borowikami, kminkiem i rozmarynem

Uwierzcie mi na słowo, ale zaczyn z drożdży urośnie Wam nawet bez dodatku cukru. W mojej kuchni cukier nie ma prawa egzystencji. Ale zawsze korzystam ze świeżych drożdży a nie instant. Miłego formowania kulek na bułki i pieczenia :D

zupa klopsikowa
Użytkownik BonAppetitMalgorzata w dniu 26.03.2019 11:30 opublikował przepis :

Kujawska zupa z sokiem z kiszonych ogórków

Uwielbiam wszystko co kwaśne. Moja mama musiała chyba ze mną w ciąży pić same zakwasy. Ha ha ha, muszę się jej koniecznie spytać. Oczywiście zupa ta jest potrawą kuchni kujawskiej z moją lekką modyfikacją (dodałam jarmuż).

ciasto leśny mech
Użytkownik BonAppetitMalgorzata w dniu 25.03.2019 14:14 opublikował przepis :

Ciasto leśny mech

Ciasto ze szpinakiem i malinami leśny mech zachwyca głównie ze względu na swój intensywny, zielony kolor, który jest uzyskiwany naturalnie (dzięki szpinakowi), bez pomocy sztucznego barwnika. Pierwsze wzmianki o słodkim wypieku z dodatkiem szpinaku pochodzą z Turcji, gdzie tradycyjnie przyrządza się taki placek z dodatkiem cytryny - która dodatkowa wzmacnia kolor ciasta. Potoczna nazwa leśny mech, wzięła się z podobieństwa wypieku do zielonego runa leśnego.

flaczki z kani
Użytkownik BonAppetitMalgorzata w dniu 25.03.2019 14:00 opublikował przepis :

Flaczki z kani

Znudziły mi się kanie opiekane w panierce, dlatego postanowiłam przygotować je podobnie jak flaczki. Po Internetach kursują przepisy na 'flaczki" z boczniaków, ale zapewniam Was, że z kani są równie pyszne.