REKLAMA

Sernik limonkowy „Melisy”

wyświetlono: 124 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Delikatny sernik limonkowy na zimno. Prosty, ale w prostocie siła. Na spodzie z ciastek pełnoziarnistych, by było szybciej. Idealny na Wielkanocny stół dla leniwych. Na zdjęciu widać ciasto kruche, ale w przepisie podaję na prostszy i szybszy spód z gotowych ciasteczek.

opublikowany: 26.03.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 8 osób
  • 60 min
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:

    200 g kruchych ciasteczek pełnoziarnistych

    60 g masła

    Skórka starta z 2 limonek bio

    600 g sera np. Wieluń lub Philiadelphia Nature

    400 g mleka skondensowanego

    125 ml soku z limonki
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Okazje:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • sernik limonkowy 1. Kruszymy ciasteczka i mieszamy w misce z rozpuszczonym i podgrzanym masłem. W tortownicy o średnicy 25 cm lub formie do tarty układamy masę ciasteczkową. Ścieramy skórkę z limonki. W dużej misce ubijamy serek z mlekiem skondensowanym, sokiem i skórką z 1 limonki. Tak powstałą masę przekładamy do formy z ciastem i rozprowadzamy. Dekorujemy skórką i plastrami z limonki. Wkładamy do lodówki na co najmniej na 3 godziny. Podajemy schłodzony.
  • sernik limonkowy po przekrojeniu 2. sernik limonkowy po przekrojeniu
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: joanna1974 IMG_9922

limonkowy sernik

Sernik jest lekki ,delikatny z lekką nutą limonki, polecam !!

kategoria: Desery opublikowany: 12.05.2015 | wyświetlono: 155 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE